Tomáš Faltýnek není jen rozený střelec, ale připravil spoluhráčům dvě vyložené šance, které skončili v brance

Áčko si udrželo domácí neporazitelnost

Pacov doma uhájil neporazitelnost a v přímém souboji o druhé místo se Světlou zvítězil 5:0.

Hned v 1. minutě měli obrovskou šancí hosté, to když z pravé strany postupoval sám hostující útočník, Nowák v brance však byl pozorný. Po té se ujal otěží zápasu Pacov. V 10. minutě z rohového kopu našel Tomáš Jeřábek hlavu Tomáše Kabíčka, ale hostující brankář vytáhl skvělý zákrok. Ve 13. minutě se po dalším rohu odrazil míč k Vláďovi Šteflovi a ten krásnou střelou poslal Pacov do vedení 1:0. V 16. minutě Radek Vítámvás vysunul Štefla na levé straně a ten předložil Tomáši Faltýnkovi přihrávku, kterou uklidil do sítě. Ve 20. minutě vybojoval ve středu pole míč Jeřábek a průnikovou přihrávkou našel Faltýnka a ten předložil přihrávku Vítámvásovi, který využil zaváhání brankáře se stoperem a poslal míč do odkryté branky. Ve 27. minutě měli hosté dvě obrovské příležitosti po rohovém kopu, nejdříve Sladkovského střelu odkopl z brankové čáry Petr Šauer a následnou dorážku z malého vápna hostující hráč poslal vysoko nad. Ve 30. minutě poslal  Vítámvás míč na pravou stranu na Csévara a ten načasoval přihrávku na Faltýnka, který postupoval sám na brankáře, místo zakončení však našel na levé straně osamoceného Štefla a ten se z blízka nemýlil. Poločas hrůzy tak Pacov zakončil se čtyřmi brankami v síti soupeře.

Ve druhém poločasu odpovídala už hra skóre, hrál se sice bojovný fotbal, ale aktivnější byli pořád domácí. Několik akcí se nepodařilo zakončit, nebo zakončení bylo nepřesné a tak až v 76. minutě dal finální podobu výsledku Radek Vítámvás, který krásnou střelou po zemi nedal hostujícímu brankáři šanci.

Sestava: Nowák, Šauer (57. Rybčák), Kučera, Kabíček, Mauer, Jeřábek, Pražák, Vítámvás, Csévar, Štefl, Faltýnek (69. Novotný)

Hodnocení trenéra: Soupeř nás málem nachytal hned na začátku, kdy jsme podcenili jejich rozehrávku, pak už byla z naší strany hra dobrá. Zápas rozhodla sedmi minutovka, kdy jsme dokázali dát tři opravdu pěkné branky a v té přežít velkou šanci hostů. Druhý poločas už se spíše dohrával a tak jsem rád, že jsme dokázali udržet čisté konto. Pokud dokážeme navázat na první poločas i v dalších utkáních, tak se naše hra bude blížit optimálnímu výkonu.