VENKOVNÍ PROKLETÍ PROLOMENO

V neděli 9. 6. vyrazilo ÁČKO do Velkého Meziříčí, kde mělo poslední možnost přerušit nelichotivou sérii devíti venkovních zápasů bez zisku bodu. Ve Velmezu nás přivítal hezký areál včele s krásným trávníkem, ale také teplé a slunečné počasí. Tým byl téměř v plné síle. Ze zdravotních důvodů chyběl pouze Radek Vítámvás, který se pro tento zápas ujal role asistenta trenéra.

Hned v úvodu zápasu schytal náš kapitán Martin Kostroun tvrdou ránu balónem z bezprostřední blízkosti do hlavy a musel střídat.

Ve 14. minutě jsme rozehrávali rohový kop, Kabíček prodloužil balón na zadní tyč, kde byl připravený Tomáš Faltýnek a poslal Pacov do vedení 0:1. Domácí pak více drželi balón, ale gólové šance si nevytvářeli. Do kabin se tak šlo za tenkého vedení pacovských.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala podobně, jako skončila ta první. V 50. minutě Vojta Heřman obral domácího zadáka o balón, strčil si kulatý nesmysl kolem brankáře a z úhlu trefil odkrytou svatyni domácích 0:2. Zbytek zápasu se odehrával v podobném duchu. Domácí více drželi balón a pacovští hrozili z rychlých protiútoků. No a jelikož dalekonosná střela Lukáše Kubů skončila pouze na horní tyči branky domácích, tak závěrečný hvizd zazněl za stavu 2:0 pro Pacov.

ÁČKO tak pod taktovkou Marka Císaře a jeho asistenta Radka Vítámváse konečně bodovalo venku.

Příští týden v sobotu nás čeká poslední utkání sezóny. Pacov na domácí půdě hostí Okřížky.