Jak Dorost vyhrál Zimní Ligu Dorostu Kraje Vysočina?

Dorostenci byli nalosováni do skupiny A, kde se střetnuli s Bedřichovem, Světlou nad Sázavou, Přibyslaví a Tisem/Habry. Pacovští ze začátku nepomýšleli na nějaký větší úspěch, ale jak čas ukázal, opak byl pravdou.

 

Jako první soupeř se Pacovu podle losu postavil tým z Přibyslavi. Tento tým hraje stejnou soutež jako pacovští, takže věděli co zhruba očekávat. Zápas byl také ovlivněn maturitním plesem, který se odehrával den před ním, ale i tak ho dorostenci zvládli.

 

Druhý zápas ligy se na papíru mohl zdát nejtěžší a to dorost Bedřichova. Tento tým se aktuálně nachází na prvním místě Krajského přeboru s ambicemi postupit do divize. Zápas také probíhal pod taktovkou jihlavských. Několikrát atakovali branku a dostali se i do několika tutových šancí. Pacovští navzdory všem očekávaním zdolali tohoto soupeře i díky pozdnímu gólu.

 

Další tým, který se pokusil zastavit ve formě hrající dorostenců byla Světlá nad Sázavou. Však ani oni nezastavili naše dorostence.

 

Nejtěžší zápas byl paradoxně s posledním týmem 1. A třídy a to Tisem/Habry. Tento zápas byl opět ovlivněn akcí v Pacově a to diskotékou. I přes tyto potíže pacovští opět odešli s výhrou.

 

Po týdenní pauze se odehrával finální pavouk. Tyto zápasy se odehrávali ve formátu 25 minut ×2, takže malý prostor pro chyby. Zápasy také byli ovlivňovány velkým větrem, který se přeháněl po kopci ve Velkém Meziříčí. Ze soupeře táhl respekt, jelikož také hraje Krajský přebor. Ale na výkonu to nešlo znát. Celý zápas pacovští dominovali a ničemu dorostence z Nového Města na Moravě nepustili.

 

Dostavilo se i několik komplikací, a kde jinde než ve finále. Soupeři z Rokytnice nad Rokytnou dominovali, byli to ale pacovští, kteří udeřili jako první. Po penaltě, které se ujal Martin Holejšovský a bez problému ji proměnil. Poté udeřili již zmíněné přírodní podmínky, když foukl do balónu vítr a z přímeho kopu z půlící čáry se radovali z vyrovnání. Další komplikace přišla 10 minut před koncem, kdy po nedorozumění v obraně sudí vyloučil gólmana Matouše Kubů a do brány se musel postavit pravý bek Adam Tenkl. Tento moment si zapamatujte. I v deseti mohli pacovští rozhodnout, když po individuální akci trefil Jirka Kuča tyč. Toť vše pro zápas, následovali penalty. Na penalty byla zvolena tato pětice: Jiří Kuča, Adam Šteker, David Šafařík, Martin Holejšovský a kapitán Luděk Šlechta. Náš gólman z pole Adam Tenkl zaklel bránu a vychytal 3 penalty z pěti a vytěsnil čtvrtou penaltu na tyč. Díky jeho výkonu se mohli pacovští poprvé v historii radovat z titulu ze Zimní ligy Dorostu Kraje Vysočina.