Pacov doma nezaváhal

Pacov přivítal v 5. kole na domácí půdě rezervu Havlíčkova Brodu. Ten přijel s hodně mladým týmem, kdy průměrný věk hráčů činil necelých 19 let.

Pacov hned v 5. minutě přežil velkou šanci hostů, kdy po rohovém kopu trefil Peřina zblízka pouze Kabíčka. Od té doby byl aktivnější Pacov, který si vypracoval spoustu brankových příležitostí, ale své šance postupně zahazovali Faltýnek, Vítámvás i Štefl. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločasu se diváci dočkali branek. Ve 49. minutě šel Pacov do vedení, kdy Vítámvás vysunul na pravé straně Faltýnka a ten předložil před prázdnou branku Šteflovi. V 78. minutě se prosadil po samostatné akci Faltýnek, který tou dobou měl už pátou velkou šanci. V 82. minutě proměnil samostatný únik Pražák a na konečných 4:0 uzavřel svou druhou brankou v utkání Štefl.

Sestava Pacova: Nowák, Kučera (81. Flígr), Bezemek, Kabíček, Mauer, Jeřábek, Šauer (69. Pražák), Vítámvás (76. Přibyl J.), Csévar (69. Rybčák), Štefl, Faltýnek (81. Novotný)

Hodnocení trenéra: Celý zápas jsme byli lepší a snad kromě dvou šancí si hosté nic nevytvořili. Už v první půlce jsme měli proměnit některé šance, ale naštěstí nás to nemuselo mrzet. Hosté měli opravdu mladý tým a to se celý zápas projevovalo, nedokázali se prosadit ve finální fázi. Zápas nám ukázal, kde máme velké mezery a tomu se musíme na tréninkách věnovat.