Pacov opět nezvládl venkovní utkání

První tým Pacova odjížděl v rámci čtvrtého kola k utkání do Kostelce. Trenér se musel obejít bez několika hráčů (Nowák, Bezemek). K těmto hráčům navíc přibyl Petr Šauer, který celý týden netrénoval a zranění ho nepustilo ani do zápasu. Na lavičce tak byli k dispozici Jakub Poduška, který byl zraněn z dopoledního utkání dorostenců , Josef Pražák a Petr Novotný.

Pacov vstoupil do zápasu dobře, měl několik slušných příležitostí, ale bohužel ani standartní situace ke gólu nevedly. Vláďa Štefl orazítkoval pouze tyč a Tomáš Kabíček před poločasem těsně minul domácí branku. V první půli stála za zmínku ještě situace, kdy domácí kapitán trefil Štefla ve vápně, ale penalta se nepískala.

Ve druhém poločasu byl hra kostrbatá na obě strany. Moc šancí k vidění nebylo, a tak se vše důležité odehrálo až ke konci zápasu. V 80. minutě šli domácí do breku, Faltýnek, který se tentokráte představil v brance na poslední chvíli vytáhl skvělý zákrok a před domácím útočníkem vyrazil míč. Hlavní rozhodčí však odpískal penaltu, kdy byl v souboji Kučera. Domácí Doležal se nemýlil. Pacov i přes velké rozčarování z tohoto rozhodnutí dokázal vyrovnat, když Jaroslav Pražák vybojoval míč a poslal krásnou přihrávku na Radka Vítámváse a ten se z blízka vyrovnal. To na tabuli svítila 87. minuta. Pacov chtěl ještě zvrátit výsledek na svoji stranu, ale přišel trest, kdy Pacov nedokázal zakončit či přerušit situaci po rohovém kopu a domácí šli do rychlého protiútoku. To ještě Tomáš Faltýnek dokázal vytáhnout z bezprostřední blízkosti fantastický reflexivní zákrok, ale z následného rohu, domácí dostali míč do sítě. Pacov tak odjel z prázdnou i když by zápasu slušela více remíze.

Sestava Pacova: Faltýnek, Bártů, Kabíček (59´ Novotný), Kučera, Pražák, Jeřábek, Csévar, Štefl, Mauer, Vítámvás, Přibyl (77´ Pražák Josef)

Hodnocení trenéra: Sestava se nedělala lehce, museli jsem obětovat Faltýnka do branky, kdy Nowák z pracovních důvodů nemohl být. Absence Bezemka byla také znát i když Honza Kučera si vedl na stoperu dobře. Navíc i Šauer nemohl nastoupit, takže jsme museli udělat spoustu změn a na naší hře to bylo znát. Hra byla hodně nepřesná, zbytečné ztráty míče byli k vidění na obou stranách. Byla škoda, že jedna ze standartek neskončila v brance domácích, u Štefla i Kabíčka chyběl kousek. V 81. minutě byl odpískána přinejmenším sporná penalta, kdy Faltýnek vystihl kličku útočníka odehrál míč a rozhodčí odpískal penaltu. Určitě se budu chtít podívat na video ze zápasu, abych se na tuto situaci podíval, jednoznačnou penaltu v prvním poločase na Štefla pustil a tuto situaci v 80. minutě pískne. Chtěli jsme vyrovnat, to se nám podařilo, ale situace před rozhodujícím gólem byla opět nezkušeně zahraná a tak nás domácí potrestali.