Trenér Marek Císař hodnotí podzimní část sezóny

Hodnocení podzimní části sezóny 2023/2024

Přípravu na sezonu jsme začali v polovině července. Sehráli jsme čtyři přátelská utkání a trénovali jsme dvakrát týdně. Účast na trénincích byla uspokojivá a na první mistrovské utkání v Okříškách jsme byli dobře připraveni, proto jsme také utkání zvládli vítězně. Soutěž jsme zahájili dobře a prvních sedm kol jsme se pohybovali v horních příčkách tabulky.
Poté přišlo uspokojení, a hlavně někteří hráči přestali dodržovat tréninkový cyklus. Vše se promítlo i do výsledků a přišli jsme tak o několik bodů. Začali jsme tak zapojovat více mladých hráčů a ti ukázali, že můžou za pár let hrát stabilně v základní sestavě, pokud budou na sobě poctivě pracovat.
Nakonec se nám podařilo v tabulce obsadit 7 místo, s 19 body a skóre 25:21. Nejvytíženějším hráčem se stal Tomáš Mauer, který odehrál 1193 minut, nejlepším střelcem byl Martin Kostroun se 7 góly. Nejlepší docházku na tréninky měl Luděk Šlechta ml.
Celkově tedy můžeme konstatovat, že jako nováček soutěže jsme si nevedli vůbec špatně. Pouze je potřeba zvýšit tréninkovou morálku a přístup k mistrovským utkáním. Je zřejmé, že krajský přebor v Pacově se může hrát i v další sezoně, pokud zlepšíme již zmiňované aspekty.
V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat za vždy skvěle připravené hřiště a podporu fanoušků, které máme v KP Vysočina nejlepší.
Zimní přípravu zahájíme 16. 1. 2024 a budeme se připravovat jak v domácích podmínkách, tak i na soustředění v Kamenici nad Lipou. Zde také odehrajeme většinu našich přátelských utkání.